A pedelec bicikli óriási előnye, hogy emelkedőkön és hosszabb távon sem fullad ki a tulajdonos használat közben. Az elektromos rásegítésű kerékpár nagyszerű választás munkába járáshoz.

Általa megspórolhatja a parkolási költséget és a benzint, másrészt friss levegőn lehet, ameddig beér az irodába. A beszerzésnél célszerű néhány dolgot figyelembe venni. Fontos, hogy milyen távon szeretné használni.

Ez a tényező nehezen határozható meg, mivel nem mindegy, hogy milyen terepen és mekkora súlyt kell bírnia. Az elektromos rásegítésű kerékpár akkumulátorát egy hosszabb, meredekebb emelkedő hamar lemerítheti. Az egyszerűbb, olcsóbb változatok 30-40 km-t tudnak rásegíteni, amíg a minőségi, drágább variációk esetén ez az adat 100-150 km feletti is lehet.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az akku idővel veszít a kapacitásából. Ebből kifolyólag célszerű olyan típust választani, ami elegendő tartozékkal rendelkezik. Létezik olyan elektromos rásegítésű kerékpár, ami képes visszanyerni az energiát a motorfék bekapcsolásával.