Házi vízmű tartály mindennapi használatra
Tagged Címkék:

A családi házaknál sok esetben meghatározó az a tényező, hogy a kanalizálás, a vezetékes hálózat be van-e vezetve vagy sem. Minden olyan otthonnál, ahol adott a lehetőség a telepíthető házi vízmű tartály számos előnyével és praktikusságával. Nem kell hozzá más, csak adott legyen a vízellátás.

Ennek a célnak tökéletesen ideális egy kút, kerti tó, de akár egy vízgyűjtő akna is. Felépítését tekintve nem egy bonyolult szerkezetről van szó. Két fő részből tevődik össze. Az egyik a szivattyú, a másik pedig a tároló, ami a víz és a nyomás megfelelő tárolására szolgál. A házi vízmű tartály kitűnő választás kertes ingatlanok, nyaralók vízellátására, sőt, egy öntöző rendszer kialakítására is alkalmas.

Sok szempontból előnyös. Energiatakarékos és a beépítése nem jár magas költségekkel. A házi vízmű tartály tárolására javasolt egy zárt helyiséget keresni, mivel a változó időjárástól károsodás érheti. Beszerelése akkor is megéri, hogyha valaki önellátásra törekszik. Nagy előny, hogy 9 méter mélységből is képes felszívni a vizet, ezáltal lehetővé téve a mélyebb kutak általi használatot is.