Tagged Címkék:

Egy természetben előforduló, szén-dioxidból álló gázpárolgás, ami vulkáni utótevékenységhez köthető, feltör a talajból és több betegségnél képes segíteni. Ez keveredhet vízzel, de szárazfürdő formában is elérhető. A széndioxid gyógygáz fürdő más néven mondva mofetta. Egy ilyen kezelés során a bőrön keresztül a keringésbe jut. A hatásai között szerepel az értágítás, az érrendszeri, a cukor-, a reumatológiai és a mozgásszervi betegségek gyógyulásának elősegítése is.

A mofetta általánosan javítja a közérzetet, segít lassan gyógyuló végtag fekélyeknél, erősíti az immunrendszert és a szervek vérellátását is fokozza. A szén-dioxid szárazfürdő alkalmazása már 2000 éves, hasznát vették a római kori orvosok, majd később a népi gyógyászat része lett, mert rájöttek a rekreációs hatásaira. Mofetta kezelések először természetes, majd később ásott gödrökben voltak alkalmazva, manapaság pedig már wellness terápia részeként is alkalmazható. Jó hír, hogy már otthon is használható pezsgőkristály formában.

A fekélyes láb kezelése otthon is lehetséges

A szövetek felszíne elhal és szövethiányt hoz létre egy területen, például a lábon. A fekélyes láb kezelése nem elhanyagolható, mert nagy baj is lehet belőle. Orvosnak látnia kell, aztán már mi magunk is kezelhetjük otthon! Ha azt vesszük észre, hogy a végtag ödémás, duzzadt, sötétebb a színe, esetleg sebes vagy váladékozik, kellemetlen a szaga is, akkor sürgősen forduljunk szakorvoshoz! A fekélyes láb kezelése odaadó figyelmet igényel, ugyanis súlyosabb esetekben baktériumok szaporodhatnak el a sebben, amitől erősödik a fájdalom, majd láz lép fel.

A fekélynek 3 csoportba oszthatóak az okai: vénás keringési elégtelenség, artériás érelzáródás, neurotrófiás zavarok (például cukorbetegség). A fekélyes láb kezelése közben oda kell figyelni, hogy csökkenjen a fájdalom, majd pedig a gyógyulási folyamatot kell felgyorsítani. Ha fertőzés van, indokolt az antibiotikum és vérrögösödést gátló gyógyszer, fontos a helyi sebkezelés, a kompressziós kötés és többféle gyógyászati eszköz is alap lehet.