Mennyire veszélyesek a magnéziumhiány tünetei?
Tagged Címkék:

A magnézium nélkülözhetetlen ásvány a szervezetben, ami a teljes működésére hatással van, a DNS szintézistől kezdve egészen az inzulin lebontásig. A magnéziumhiány tünetei sok esetben nem elég egyértelműek. Számos más betegségre utalhat a szédülés, fáradékonyság, hajhullás stb. Emiatt a legtöbben a legrosszabb forgatókönyvet látják maguk előtt. De az ember már csak ilyen, hajlamos azonnal lesújtóan gondolkodni az állapotával kapcsolatban. Persze ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a magnéziumhiány tünetei nem utalhatnak komoly problémára, viszont ezeket a legtöbb esetben gyorsan enyhíteni lehet magnéziumtartalmú készítmények rendszeres szedésével.

Tehát nincs feltétlenül ok az aggodalomra, amikor a doki szembesít minket azzal, hogy itt bizony az adott ásványi anyag hiánya a probléma. De mennyi az annyi? Van egy bizonyos limit, ami nem árt meghaladni és az is előfordulhat, hogy egyszer elfogy a magnézium a szervezetből és ekkor jelentkeznek a magnéziumhiány tünetei. Az osimagnezium.hu weboldalon található táblázatból pontosan kiolvasható, hogy adott életkorban hány mg szükséges a szervezetnek. Ez az érték fiatal korban alacsonyabb, időskorban jóval magasabb.

Fontos a magnézium terhesség alatt

A másik táblázatban pedig az látható, hogy mekkora adagra van szükség terhesség vagy szoptatás alatt. Akinek vannak káros szenvedélyei, mint például a dohányzás vagy az alkohol, annak is nagyobb mértékben van szüksége magnéziumra a szervezetének megfelelő működése miatt. A magnézium terhesség alatt kiemelten fontos, mert ilyenkor növekszik az egész szervezet ásványi anyag szükséglete és ezt nem szabad félvállról venni.

Spontán vetélés és a koraszülés sajnos a magnéziumhiány egyik velejárója, csak úgy, mint a terhesség alatt a magas vérnyomás. Mivel a szervezetünk nem képes előállítani ezt az ásványi anyagot, ezért magnézium tartalmú készítmények formájában kell bevinnünk a szervezetünkbe. Érdemes konzultálni az orvosunkkal vagy más szakemberrel a témával kapcsolatban, mert ezáltal állapítható meg a szükséges magnézium terhesség alatt.