Akupresszúrás matrac és párna egyben
Tagged Címkék:

Az akupresszúra nagyon régi múltra tekint vissza. Az akupunktúrától abban különbözik az akupresszúrás matrac, hogy itt nem tűkkel dolgoznak, hanem a test bizonyos pontjaira gyakorolnak nyomást. A matracra egyszerűen ráfekszik az ember és egészen biztosan a meridiánokon futó pontok közül valamelyiket nyomás alá kerül.

Ezzel nagyon egyszerűen aktiválódnak az éppen elért pontok. A meridiánok létezését még mindig vitatja a tudomány, noha néhány évvel ezelőtt méréssel sikerült bizonyítani a létezésüket. Az akupresszúrás matrac több színben elérhető és különféle nagyságban. Van olyan, ami az egész testet végigéri, de olyan is, amelyik nagysága a deréknál végződik.

Egyes akupresszúrás matrac modellekhez fejpárna is jár, hiszen a fejen minden meridián átmegy. Egy fárasztó nap után a testnek nagyon jólesik a felfrissülés az akupresszúra által. Ha egy ilyen matracra fekszik az ember, akaratlanul is úgy helyezkedik, hogy a legjobban érezze magát. Ezáltal az adott pontok nyomás alá kerülnek és a jótékony folyamatok akadálytalanul beindulnak.