Milyen áron vásárolható Dom Perignon pezsgő?
Tagged Címkék:

Ki ne szeretne megkóstolni egy igazán nemes és elegáns italt? Szerencsére, néha egészen kedvező áron vásárolható Dom Perignon pezsgő. Ez igazi vintage márka, ami egy szerzetesről kapta a nevét, aki a pezsgőkészítés atyjának számított.

Ő volt az első, aki a borokat vastag falú üvegekbe palackozta és parafa dugóval zárta le. Ezután hosszú ideig pincében érlelte, így az ital lassan telítődött szén-dioxiddal. Általában chardonnay és pinot noir szőlőfajták fele-fele arányú házasításával készül.

Piacra kerülése előtt minimum 7 évig palackban érlelik. A folyamat egyébként hagyományos champagni eljárásnak számít. A készítésének módját azonban nagyon sokáig titokban tartották, csupán a 19. századra vált Európában elérhető recepté.

Ez a különleges ital prémium szőlőfajtákból kerül előállítása. A Dom Perignon pezsgő a buborékos alkoholos italok etalonja. Ha az ünnepi alkalmat igazán emlékezetessé akarjuk tenni, válasszunk a Dom Perignon pezsgők valamelyikét! Az árak elég változó skálán mozognak, de egy biztos, hogy minden cseppje megéri.