A Jim Beam története röviden
Tagged Címkék:

Amerikában körülbelül 60 bourbon lepárló működik napjainkban, ami főleg az elmúlt 30-40 éves, úgynevezett bourbon-forradalomnak köszönhető. Régebben ez a szám sokkal kevesebb volt és akkor is főként a Jim Beam uralta a piacot. Természetesen nem véletlen ennek az italnak a sikere, hiszen mégiscsak egy sajátos, zamatos és pótolhatatlan nedűről van szó.
Ez egy nagyon régi brand, aminek a neve szinte már egybeforrt Kentuckyval. Érdekességként megjegyezhető, hogy a szeszes ital története már akkor elkezdődött, amikor az állam még nem is létezett. A Jim Beam keletkezésének időszakában az Amerikai Egyesült Államokat sem alapították meg, csak 13 szétszórt kolónia volt a hatalmas kontinensen.

Minden akkor kezdődött, amikor a Boehm család 1740-ben megérkezett Amerikába, hogy gyarmatokon valósítsa meg a gazdag és sikeres életről szőtt álmait. Rá közel 50 évre a család átköltözött Kentuckyba és a német hangzású nevüket átváltották az angolosabb Beam-re. Nem sokkal később megszületett a Jim Beam, az ital, amit a mai napig milliók szeretnek és fogyasztanak.