A varázslatos ízű abszint
Tagged Címkék:

Léteznek olyan italok, amelyek története egyszerre híres és hírhedt. Az egyik ilyen kétségtelenül az abszint. Ez a történelminek is nevezhető itóka már évszázadok óta örvendezteti meg mindazokat, akik valamilyen igazán ütős rövidre vágynak.

Úgy szól a fáma, hogy a legnagyobb 18.-19. századi francia és nemzetközi írók, valamint költők a nagy műveikhez az ihletet nemcsak a kimagasló tehetségüknek, hanem ennek a nedűnek is köszönhetik. Nem csoda, hiszen az abszint eredetileg magas, 45-75% alkohol tartalmú égetett szesz.

A rendkívül karakteres, mondhatni összetéveszthetetlen ízű tömény nagyon sok rajongóra tett szert, hiszen rengetegen kedvelik az ilyen italokat. Persze meg kell jegyezni, hogy az erőssége ellenére nem ördögtől való az abszint, mivel mértékkel fogyasztva, akár gyógyszernek vagy emésztést serkentő finom aperitifnek is tekinthető.

A minőségi fajták ugyanis a természet patikájából kerülnek ki, a fehér ürömfű leveleinek, virágainak, az ánizs, római édeskömény termésének együtteséből. Érdemes megkóstolni tisztán vagy jéggel.