Honnan származik a kávézacc jóslás?
Tagged Címkék:

Mióta világ a világ, az ember mindig szeretett volna a jövőbe látni, így már az őseink is folyton keresték a szerintük leghatékonyabb jövendölési módszert. A jövendő megismerésére az egyik legnépszerűbb metódus a kávézacc jóslás volt a 16-17. században.

Ez eredetileg az asztékoktól származik, akik őrölt kakaóbabot használtak fel, amit leforráztak és a főpap ebből jósolt nekik. Nagyon valószínű, hogy innen származik a kávézacc jóslás tradíciója, ami a vándorcigányoknak köszönhetően maradt fenn napjainkig. Főképpen azoknak lehet izgalmas ez a jövendőmondás, akik szeretik a kávé illatát és ízét.

A jóslat megfejtéséhez ugyanis el kell fogyasztani a feketét, hiszen a zacc a csésze alján mutatja meg a jövőt. Persze, régen sokan használták a tenyérjóslást is, manapság pedig azok, akik szeretnék megtudni a jövőjüket, mindkét módszert alkalmazzák. Nem bonyolult eljárás a kávézacc jóslás, ennek menetét megismerhetjük a noitemak.hu portálon. Ezen a weblapon lépésről lépésre le van írva az egész folyamat.

Sok téma van a Női Témák weboldalán

A hölgyek szeretnek olvasgatni, főleg olyan témákban, amelyeket hasznosnak vélnek a mindennapi életükben. A NőiTémák weboldalán igazán érdekes cikkek találhatóak meg, rendkívül jól felhasználható ötletek, amik segítenek a szépségápolásban, a gyerekek gondozásában és természetesen, a konyhában.

Tetszik vagy sem, de a családos nők mindennapi feladatai közé tartozik a sütés-főzés, hiszen a család asztalára mindennap ételt kell tenni. De gyakran előfordul, hogy vendégek érkeznek a házhoz, ilyenkor pedig valami gyors, ám ínycsiklandozó falatokat szükséges készíteniük. Nos, az említett site-on erre nézve is kapunk tippeket.

A segítségükkel elkápráztathatjuk a vendégeinket, akik kellemes benyomással távoznak. A finom falatok elfogyasztása sokunkon meglátszik, emiatt aztán felmerülhet a fogyókúra gondolata is. Itt szintén célszerű okos tanácsokat megfogadni, ha nem szeretnénk a gyomrunkat tönkretenni. De szerencsére, a NőiTémák weboldalán fogyókúrához is kapunk kiváló tippeket, apró trükköket.