Tagged Címkék:

A testmozgás mindig jó, de van, aki nem elégszik meg a hagyományos sporttevékenységekkel, hanem valami különlegesre, exkluzív élményre vágyik. Az ilyen gondolkodásúaknak az extrém sportok kipróbálása lehet a nyerő döntés.

A sporttipp.hu weboldalon veszélyszint szerint van sorba szedve 10 fajta nem mindennapi tevékenység. Ott van a sport szánkó, amivel szédületes sebességek érhetőek el, viszont nincs benne komoly rizikó. Azt követi a rafting, vagyis a vadvízi evezés, ahol azért már nagyon oda kell figyelni, mit és miként csinál az ember.

A hegyi kerékpárban szintén lehet nagyokat esni, a siklóernyőzés már megfelelő gyakorlatot igényel, speciális tanfolyam nélkül nem is végezhető. Ugyanez mondható el a barlangi búvárkodásról is. Az extrém sportok között kiemelkedő helyen áll a wingsuit, azaz a siklóruhás ugrás, ami tulajdonképpen egy irányított zuhanórepülés, ami ejtőernyőzéssel zárul.

A highlining a kötéltánchoz hasonlítható, van ugyan biztosítókötél, de közel sem veszélytelen a dolog. Végül pedig minden bizonnyal az extrém sportok királya, a free soloing, vagyis a sziklamászás, amit vertikális orosz rulettnek is szoktak nevezni. Nem véletlenül, hiszen egyetlen rossz mozdulat az illető életébe kerülhet. A felsoroltakon kívül, persze még számos más sportban növelhető az a bizonyos adrenalinszint, ahol nem kell mindenképpen attól tartani, hogy akár bele is halhatunk az űzésükbe. Van, aki ódzkodik az extrém sportok kipróbálásától, más pedig amint részesül benne, többé nem tud szabadulni a szorításából.