Propolisz tinktúra – néhány csepp az egészségért
Tagged Címkék:

A propoliszt már számos iparág felfedezte, a méhek által előállított méhviaszból és növényi gyantából készült természetes immunerősítő egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Íze azonban egyáltalán nem kellemes, így önmagában nem fogyasztják. Mézzel elkeverve vagy propolisz tinktúra formájában ajánlott alkalmazni. Mi az a propolisz tinktúra?

Propolisz cseppek, amelyeket egy kockacukorra, kávéba, teába, esetleg joghurtba keverve, kúraszerűen alkalmazva jótékony hatással bírnak. Már az ókorban bizonyították gyulladáscsökkentő, sebfertőtlenítő hatását. Kedvezően hat a légúti megbetegedésekre, menstruációs fájdalmakra, húgyúti fertőzésekre.

Vércukorszint csökkentő, vérnyomás szabályozó és értágító hatással bír. Káliumot, magnéziumot és számos vitamint tartalmaz. A bélflórát nem károsítja. Külsőleg is használható, bőrgyulladás, horzsolás, vágás és égési sérülések esetén. Erős hámgyógyító. Flavonoid tartalmának köszönhető, hogy antioxidáns hatású, ráadásul jó a stressz ellen is. Már tabletták, krémek formájában is kapható.