Fehérjével teli vegán reggeli
Tagged Címkék:

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit orvosok és táplálkozási szakértők is kiemelt státuszba helyeznek. Nem könnyű feladat a vegán reggeli összeállítása, ugyanis az életmód követői, a vegetáriánusokkal ellentétben, nemcsak a húst mellőzik, hanem minden más állati eredetű alapanyagot, többek között a tojást és a tejtermékek fogyasztását is elutasítják.

Azonban a fehérjepótlást számos zöldség képes átvállalni, így a vegán életmódot folytatók szervezetébe is bejuttatható a protein, hiszen az nélkülözhetetlen az egészség megtartáshoz. Ha a vegán reggeli zöldségsaláta gazdagítva van avokádóval, karfiollal vagy brokkolival, akkor garantáltan biztosítva lesz az ajánlott napi adag fehérje.

Például izgalmas variációkban készíthetőek el vegán reggeli gyanánt a szendvicskrémek, amelyek kimondottan ízletesek. A vegánok is szeretnek étterembe járni, csak nekik kicsivel kevesebb az esélyük olyan helyet találni, ahol az életmódjuknak megfelelő ételeket szolgálnak fel. Különleges kulináris élményt nyújtanak a vegán éttermek, amelyek még a húsevőknek is segítenek betekintést nyerni a növényi alapokon nyugvó étrendbe.

Szerencsére, Magyarországon ma már nem ritkák a vegetáriánus és a vegán éttermek, amelyek tárt karokkal várják az egészségtudatos vendégeket. Sokak szerint, Budapest központjában található az egyik legnagyszerűbb vendéglátóhely és gazdag választékkal várja az éhes szájakat. Itt ízletes és egészséges ebédet, vacsorát biztosítanak a vendégeknek. Többet megtudhatunk ezekről a helyekről a hetkoznapiegeszseg.hu weboldalon.