Vitorlás képzés a festői Balatonon
Tagged Címkék:

Az ember mindig törekedett arra, hogy legyőzze a természetet és földön, vízen, valamint levegőben egyaránt tudjon közlekedni. Amint a modern technikai megoldások ehhez megadták a megfelelő eszközöket, már nem maradt más hátra, mint ezeket rendszeresen alkalmazni. Itt kerül előtérbe a professzionális vitorlás képzés. Mivel elég komoly értékkel bíró vízi járművekről van szó, valamint a kikötők használata révén mások tulajdonában is kárt lehet tenni, nem beszélve az emberi élet kockáztatásáról, kötelezően rendelkezni kell engedéllyel a méretesebb vízi járművek alkalmazásához.

A vitorlás képzés keretében, elméletben elsajátíthatóak a fontos szabályok, de a gyakorlati oktatás sem marad el. Itt megtanulható a hajó pontos felépítése, működése. A vízi manőverek elsajátítására is mód nyílik, akárcsak a mentésre többféle manőverrel. Tudni kell a motor használatának rejtelmeit, valamint a szélirányokkal jobb tisztában lenni, mert a vitorlás képzés után az éles helyzetben ezen sok múlhat. Természetesen az élményről sem szabad megfeledkezni, ugyanis egy ilyen tanfolyam valóságos öröm, aminek gyakorlati haszna ugyanúgy van.

Miért éppen a Hetényi hajós iskola?

Ha megszületett az elhatározás arra vonatkozóan, hogy vízi járművet fogunk vezetni, akkor ne bízzunk semmit sem a véletlenre! A Hetényi Hajós Iskola szakképzett oktatói minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy átadják a fontos ismereteket. Természetesen mindezt követően, a gyakorlatban lehet igazán profi vezetővé válni. A tanfolyam 31 napos felkészülési idővel kezdődik, amikor az elméleti tananyag elsajátítása a cél.

Utána be lehet jelentkezni hatósági vizsgára és a sikeres letétel után jön az igazi móka. A Hetényi Hajós Iskola Keszthelyen és Balatonfüreden, a magyar tenger két ikonikus helyén nyújt esélyt a gyakorlati képzésekre. Több napon keresztül zajlik a tanulás, amikor az idő nagy részét a vízen töltik a tanulók. A Hetényi Hajós Iskola többféle képzést kínál, amilyen a kombinált, vitorlás, kisgéphajó tanfolyamok, de válaszható hivatásos és szolgálati célú képzés ugyanúgy.