Válogatott, minőségi whisky fajták
Tagged Címkék:

A méltán híres és ismert, valamint nagy fogyasztói körben kedvelt whisky rendszerint tölgyfahordóban érlelt, gabonából vagy gabonamalátából erjesztett szeszesital. Kanadától Japánig számos térségben gyártják és bármikor palackozható.

Az EU szabályzata azonban megköveteli, hogy csak a 3 évesnél idősebb whisky fajták viseljék ezt a nevet, a fiatalabbakat bourbon néven kell keresni az italboltok polcain. A whisky fajták három csoportba oszthatóak: single grain, single malt, illetve blended.

Mindegyiket megleli az ital nagykereskedésünk polcain, ráadásul széles kínálatunk magába foglalja a legismertebb kanadai, amerikai, ír, skót és japán márkákat. A whisky fajták között többéves, nagyon idős változatokat is talál, amelyek különleges ajándéknak szánhatóak vagy rangos eseményeken szolgálhatóak fel.

A 10, 12 vagy 15 éveseken túl, rendelhet 30, 37 vagy épp 40 éves italt. Amennyire széles a termékskála, annyira nagy szórás van ár szempontjából is. A fiatalabb változat a hétköznapokra és a családi összejövetelekre valók, hiszen megfizethetőek, mint a nagyon drága és magas alkoholtartalmú, több 10 évig érlelt változatok.

A díszdoboz, az extra pohár vagy a különleges palackozás is rettentően sokat számít. A whisky fajták között megtalálhatóak a limitált kiadások is, mint például a Laphroaig vagy Knockando. A raktáron lévő minőségi whisky fajták mellett vannak olyanok is, amiket kizárólag rendelésre hozunk.

Válogasson kedvére a szeszesitalok között! Nemcsak whisky-ben, hanem más szeszesitalban, borokban, pezsgőkben és pálinkákban is utazunk. A rendelés házhoz érkezik, a szállítási költség viszont a megrendelt mennyiségtől függően eltérő lehet.