Túra bakancs fantasztikus ár-minőség arányban
Tagged Címkék:

A lábbelik a mindennapi életben is nagyon fontosak, a túrázásról nem is beszélve. Hiszen egy ilyen kaland során hatalmas teher esik a lábakra. Ennek enyhítéséhez megfelelő túra bakancs szükséges. Ha a választás sikeres, az út nem fog olyan hosszúnak tűnni, és a teher sem lesz olyan nehéz.

A városhatáron túl, ahol véget ér az aszfalt, ott kezdődnek a hegyi utak és a terep, amit egy túrázónak le kell küzdenie. De nem minden pár cipő képes ellenállni ezeknek a körülményeknek. Ezért indulás előtt megfelelően fel kell készíteni a felszerelést, aminek a fő eleme a jó minőségű túra bakancs. A legtöbb tapasztalt túrázónak nem is olyan nehéz az ideális lábbeli kiválasztása.

De egy kezdőnek mindig több a kérdése, mint a válasza. Végül is honnan tudhatná, hogy a megfelelő lábbelit viseli-e, amiben nem kell aggódnia a lába épségéért, mert nem fog átázni, nem dörzsöl hólyagokat, és így teljesebben élvezheti a természet szépségét, a barátokkal való kommunikációt és az utazás extrémségét. A webáruházunkban azonban még egy kezdő túrázó is gyorsan és pontosan tud túra bakancsot választani.

Mit ér a világ tágassága, ha a cipő túl szűk? Ez a mondás még inkább érvényes a túra bakancsokra, mert nincs tőlük fontosabb kültéri ruhadarab. Ezek védik és tehermentesítik a lábat, illetve a bokát, megóvnak a vízhólyagoktól és a fájdalomtól a rövidebb vagy hosszabb túrákon. A robusztus és csúszásmentes talpnak köszönhetően még a zord terepen vezető útvonalak sem jelentenek akadályt.

Ha tökéletesen illeszkednek, minden természetben tett barangolás felejthetetlen élménnyé válik. Mivel nem létezik egyetlen túrabakancs, ami minden felhasználási célra és minden követelménynek megfelel, kidolgozásra került egy úgynevezett felhasználási kategória, ami ezeket a lábbeliket a használat körülményei szerint optimalizálta.

Például az A kategóriás könnyű túra bakancsnak nagyon rugalmas talpa és nejlon szára van, míg a C vagy D kategóriás magashegyi bakancsnak sziklafogó, kemény talpa és bélelt, vastag bőr szára van. Az A betűvel jelölt termékeket azoknak ajánlják, akik a szabadidőben és a mindennapi életben strapabíró és divatos megjelenésre vágynak. Az AB modellek magashegyi régiókba, alacsony hegyvonulatokon és jól karbantartott ösvényeken jönnek jól.

A B hosszabb és kényelmes túrázáshoz illik könnyű alpesi terepen. A C különösen stabil alpesi túrához, sziklákon, falakon, törmelékeken és gleccsereken alkalmas. A D-vel jelölt túrabakancs abszolút megbízható az extrém igénybevételhez a kritikus terepen. Mindegyik túra bakancs speciális anyagokkal vagy membránokkal rendelkezik, amik lehetővé teszik a levegő keringését és a nedvesség elvezetését.

Túra bakancs durva terepekre

A lábbeli a kulcs, ami kinyitja a kapukat a legjobb útvonalakhoz. Hólyagos lábakkal még a legszebb tájat is nehéz élvezni. A túra bakancs a sikeres kalandozásra való felkészülés legfontosabb eleme. Nemcsak a kényelem, hanem a biztonság is attól függ, hogy milyen lábbelit választunk a túrázáshoz.

A túra bakancs jó párnázottságot és optimális tartást biztosít, ami megvédi a lábat a sérülésektől és az ízületeket a túlzott igénybevételtől. A megfelelő lábbeli megvéd az olyan külső hatásoktól is, mint például az egyenetlen talaj, a kövek, a nedvesség és a hőmérséklet változás. A kiváló vízszigetelés és a szellőzés biztosítja a szárazságot és a kényelmet.

A jó külső talp megakadályozza, hogy a túrázó megcsússzon a köveken, nedves talajon vagy más csúszós felületeken. Egy ilyen lábbeli kiválasztását megkönnyíti a weboldalunk intuitív felülete, a jól megtervezett szűrők és az áruházunk jól átgondolt választéka. Ami szintén fontos, az a túra bakancsok árának és minőségének kiváló egyensúlya, ami a Nomád Sport Outdoor túraboltban garantált.

A tökéletes illeszkedésen kívül, még néhány egyéb szempontra is érdemes figyelni a túra bakancs vásárlásakor. Hiszen ha terepen van, meg kell bíznia a kültéri lábbeliben. A Nomád Sport Outdoor webáruházban kínált túra bakancsok többsége könnyű és közepesen nehéz terepen való használatra készült. Ezek bőrből vagy speciális textilből, esetenként pedig mindkét anyagból készülnek.

Számos modell speciális membránnal van ellátva, ezért vízálló és légáteresztő. Túrázáskor fontos, hogy a felsőrész átnyúljon a boka fölött, és így biztos támaszt nyújtson az ízületnek. A legtöbb gyártó gumit használ a talpbetétekhez. Sok talp párnázó rendszerrel is fel van szerelve, hogy enyhítse az ízületekre nehezedő nyomást. Speciális fűzőlyukak és kampók biztosítják a túra bakancs biztonságos illeszkedését a lábon, így az megfelelően fűzhető.

A bakancsok legfontosabb jellemzői közé tartozik a magas szárnak köszönhető támasztó funkció a lábaknak, a jó tapadás és a fokozott láb biztonság, az ízületek tehermentesítése, illetve az optimális védelem az időjárás ellen. Ha pedig valaki már megtalálta a tökéletes túra bakancsot, gondoljon arra is, hogyan ápolja azt.

A kültéri cipők ugyanis gyakran nagy igénybevételnek vannak kitéve, például a hosszú, zord terepen tett túrák során. Ezért minden használat után tisztítást, ápolást és szükség esetén újra impregnálást igényelnek. Ha már döntött egy bizonyos modell mellett, kényelmesen, otthonról, online is megrendelheti. Bizonytalan vagy tanácsot szeretne? Ügyfélszolgálati szakértőink szívesen segítenek.