Továbbra is divatos az analóg óra
Tagged Címkék:

Naponta találkozhatunk velük, láthatjuk a filmekben és az életben is, valamint a csuklónkon viselhetjük. De valóban tisztában vagyunk-e vele, hogy milyen is az analóg óra? Sokan úgy vélik, hogy ez a kiegészítő már a múlté.

Miért kellene viselni bármit a csuklónkon, ha az időt szinte bármelyik háztartási készülék megmutathatja nekünk, a tévétől kezdve a mikrohullámú sütőig. Az analóg órák mindazonáltal a stílus és a jó ízlés jelei, meghatározzák az ember helyzetét a társadalomban és bizonyos értelemben még a presztízs eszközeként is használhatjuk ezeket. Képzeljük csak el, amint egy több milliárdos szerződés aláírásakor a mobiltelefonunkon nézzük meg az időt! Nem kelt túl jó benyomást, ugye? A mindennapi életben is sokkal kényelmesebb felemelni a kezünket és ellenőrizni az időt, mint a zsebünkben keresgélni a telefonunkat.

Mindnyájan tudjuk, hogy az időmérőknek két típusa van. Az újabb típusú, korszerűbb, digitális és a korosabb analóg óra, ami a több mint száz éve ismert nyíljelzést alkalmazza.