Tavaszi nagytakarítás sorrend szerint
Tagged Címkék:

A természet megújulása mellett, a tavasz arra inspirál bennünket, hogy mi is újuljunk meg, úgy a szervezetünk, mint a környezetünk tekintetében. A hosszú tél után, a tavaszi nagytakarítás elvégzése elengedhetetlen és halaszthatatlan feladat. Néhány szempontot figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy kellő hatékonysággal és eredményességgel tudjuk tisztává varázsolni az otthonunkat.

Minden esetben belülről kifelé és felülről lefelé takarítsunk! Érdemes előre megtervezni a sorrendet is. Vegyük figyelembe, hogy például a fürdőszobában vagy vécében több ideig kell állni hagyni a tisztítószereket! A tervezés amúgy is növelheti a hatékonyságot, így gyorsabban a végére érünk a tavaszi nagytakarítás folyamatának. Első lépésként rendet kell raknunk, akár meg is szabadulhatunk néhány fölöslegessé vált tárgytól.

A szekrények, polcok teteje, a lámpák, fűtéscsövek, falak portalanítása nélkülözhetetlen teendő. A takarókat, párnahuzatokat mossuk ki. Tavaszi nagytakarítás idején a matrac és az ágynemű tisztítása fontos lépés, mert ezekben előszeretettel megtelepednek a poratkák. A szőnyegek kiporolása sem maradhat el, továbbá az ajtók és ablakok tisztítása során nem szabad megfeledkezni a keret mellett, a kilincsekről sem.

Tavaszi nagytakarítás során érdemes a függönyöket ablaktisztítás után kimosni és nedvesen visszaakasztani, hogy a helyükön száradjanak meg. A konyha és a fürdőszoba alapos kitakarítása egyáltalán nem könnyű feladat, ezért célszerű a mindennapokban is a lehető legnagyobb tisztaságot tartani. Amikor ez készen van, akkor inkább csak a port kell eltüntetni, illetve a szekrényeket lemosni.