Sokoldalúan hasznos az ásott kút szivattyú
Tagged Címkék:

Milyen szivattyút érdemes választani egy kúthoz? Az ásott kút szivattyú, ami nagyon sok mindenben hasonlít a csőbúvár szivattyúhoz, egyértelműen a legjobb választást jelenti. Egy merülő modellről van szó, amit tehát nem lehet a felszínen elhelyezni, mint például az önszívó változatokat. Az önfelszívó szivattyúk egy bizonyos mélység alatt már nem képesek a felszínre juttatni a vizet.

Maximum 9 méter az, amíg számítani lehet ezekre. Az ásott kút szivattyú ezzel szemben pontosan ilyen szituációkra lett tervezve. Képes a kút medréből felnyomni a vizet a felszínre. Érdekessége, hogy itt a víz mindig alul lép be az eszközbe és felülről távozik.  A csőbúvár szivattyúk esetében a motor hűtését a külső rész és a kút belső fala között áramló víz biztosítja.

Hogyan történik ez az ásott kút szivattyú esetében? Nos, ez alapból adott ennél, így rendszerint nagyobb átmérővel rendelkezik. Mivel a hűtés alapból biztosított a felépítésnek köszönhetően, ezért az elnevezéssel ellentétben nem csupán ásott kutakhoz felel meg, hanem ciszternákhoz, vízgyűjtő tartályokhoz és víztárolókhoz is.