Nem játék a magnéziumhiány!
Tagged Címkék:

Az emberi szervezet egy nagyon komplex és összetett rendszer, ami fantasztikusan képes működni, de csak olyan esetekben, amikor minden szükséges tápelem a rendelkezésre áll. Ezeknek hiányában többek között felléphet a magnéziumhiány, aminek rengeteg kellemetlen mellékhatása van. Nagyon szomorú, hogy az emberek többsége egyáltalán nincs tisztában a szervezetében zajló különböző folyamtokkal, miközben a test rendszeresen jelzi a problémákat és ezáltal azt, hogy milyen módon lehetne orvosolni.

A magnéziumhiány nemcsak a felnőtt embereknél, hanem a gyermekeknél, várandós nőknél, valamint állatoknál és növényeknél egyaránt megmutatkozhat. Az agrikultúrában pontosan ezért jól ismertek a különféle tünet-együttesek, amelyek megjelenésekor a gazdálkodó tudja, hogy eljött az ásványi anyag pótlásának az ideje. Erre van is mód különféle készítmények formájában. A magnéziumhiány és a vele járó kellemetlenségek elég egyszerűen megelőzhetőek lennének, amennyiben egyensúlyozott táplálkozást folytatnánk, de a modern korban pontosan erre figyelnek oda a legkevésbé az emberek.

A magnéziumhiány tünetei és a leküzdésük!

Az általános kedvetlenség, gyakori fejfájás vagy a rendszeresen fellépő fülzúgás, mind a magnéziumhiány tünetei között szerepelnek. Ha lehet így fogalmazni, akkor ezek még a kellemesebbek, ugyanis a komolyabb hiány esetén gyakori izomgörcsök, szív-, ér- és idegrendszeri panaszok, memóriaproblémák következhetnek be. Ezek már kiemelt súlyosságúak, így mindenképpen érdemes megelőzni. A magnéziumhiány tünetei egyre súlyosabbá vállnak, ahogy a szervezet elveszíti a tartalékait.

Ezért fontos például a nyári forróságokban, amikor kimondottan fokozott az izzadás, nagymennyiségben pótolni az ásványi sókat. Honnan lehet meghatározni, hogy mennyi magnézium van a testünkben? Sajnos egyszerű vértesztekkel nem mutatható ki, ugyanis megközelítőleg a teljes mennyiség 1 %-a található a vérben, a többi az izmokban, csontokban tárolódik. Érdemes tehát monitorozni magunkat a magnéziumhiány tünetei tekintetében és amint gyanú merül fel, máris nagyobb mennyiséggel pótolni kell és figyelni az eredményt.