Miként történjen a szervezet méregtelenítése?

A modern kor embere egyre több komoly problémával kell szembenézzen, ami alaposan megkeseríti az életét. Valójában elmondhatjuk, hogy saját magunk tesszük tönkre az egészségünket, egyszerűen azért, mert nem figyelünk oda megfelelően. Gyakran hallunk arról, hogy a szervezet méregtelenítése nélkülözhetetlen feladat, amit rendszeresen szükséges elvégezni. Mielőtt felülnénk erre a hullámra, ami lassan már a divatirányzatok sorába illeszkedik, érdemes megismernünk a szervezetünket, ami megállás nélkül dolgozik a toxikus anyagok minél gyorsabban történő eltávolításán.

A máj, vese, tüdő, bőr, nyirokrendszer és a belek rendíthetetlenül teszik a dolgukat, de nem könnyítjük meg a munkájukat. A szervezet méregtelenítése tehát egy folyamatosan végbemenő művelet, amit csak elrontani lehet. Remek példa erre a különféle dezodorok alkalmazása, amelyek úgy csökkentik vagy szüntetik meg az izzadságot, hogy összehúzzák a pórusokat, így a bőrön keresztül képtelenek kiürülnek a különféle káros összetevők, amelyek végül lerakódnak és felhalmozódnak a zsírszövetekben vagy daganatokat fognak képezni.

A szervezet méregtelenítése már csak abban az esetben is megfelelően teszi a dolgát, ha nem akadályozzuk meg azt mindenféle módszerrel. Ugyanakkor esély kínálkozik a segítésére, gyakran csak minimális odafigyeléssel. Ha napi szinten elegendő vizet iszunk, rendszeresen mozgunk és igyekszünk a mértékletesség elvét követve táplálkozni, remek eredményeket érhetünk el. A léböjt kúrák gyümölcsfogyasztással kiegészítve szintén hatásosak, de ezek ne napokon keresztül zajlódjanak, hanem csak alkalmanként történjenek.

Ami pedig a fogyókúrákat illeti, érdemesebb lehet a hosszú távú életmódváltásban gondolkodni, aminek során magától értetődővé válik a szervezet méregtelenítése automatikus formában. Nagyon sok hasznos tanácsot és tippet találunk a természetes összetevők terén, amelyek a kertekben megtermelhetőek. Ilyen például a csalántea, aminek nagyon erős salaktalanító hatása van. A szervezet méregtelenítése tehát elsősorban a gondolkodásunk megváltoztatásával kezdődjön, majd jöhet minden más.