Mekkora legyen a falmatrica állatos díszítése?
Tagged Címkék:

Akár szemmértékkel is meghatározhatjuk, hogy körülbelül hová kerüljön a falra helyezhető dísz. Mielőtt a falmatrica állatos mintái véglegesen a helyükre kerülnének, jó pontosan kimérni, hol van a legmegfelelőbb távolság a bútoroktól és a nyílászáróktól. A szemmértékkel való meghatározás általában pontos szokott lenni, de a mérőszalag a valóban objektív helymeghatározó.

Van, amikor a színek és a bútorok formája, valamint a fény miatt csalhat a szemmértékünk és ilyenkor érdemes átgondolni, melyik mérés alapján kerüljön a falra a falmatrica állatos motívuma. Mivel ezek a díszek több mint 10 méretben elérhetőek, ugyanabból a motívumból több nagyságot is választhatunk egyszerre. Ilyen esetben az ember igazán szabadjára engedheti a fantáziáját és kombinálhatja a különféle növekvő vagy csökkenő méretű díszeket. Egy kisebb méretű állat mellé kerülhet egy nagyobb, de növekvő nagyság szerint sorba is állíthatjuk.

A színek is tetszés szerint választhatóak, ezért a falmatrica állatos mintáiból kreatív kép állítható össze. Valójában nincs szabály arra, hogy milyen méreteket használjuk, csak az egyéni ízlésünk a mérvadó. Ez nem gond, hiszen amit elképzeltünk és megvalósítottunk, utána az a falmatrica állatos motívuma lesz velünk egy jó darabig. Ha például madarakat választottunk, bátran használhatunk többféle nagyságot, hiszen ez teljesen életszerű. Így a falmatrica állatos mintái vidám képpé állnak össze. A falra ragasztás során figyelmesen tervezzük meg az irányokat és az elhelyezést!

Ez különösen akkor fontos, ha több különféle méret kerül fel. Ilyen esetben ne csak elképzelés alapján dolgozzunk, hanem a matricákat helyezzük fel valamilyen ideiglenes ragasztóval a falra, hogy a valóságban is lássuk, miként alakul a végleges felragasztás után az összkép. Sajnos nem mindig mutat jól, amit lelki szemeink elé képzelünk, hiszen a bútorok, a nyílászárók változtatnak az összképen. Amikor a helyükre kerülnek a matricák, lehet rájövünk, hogy túlzsúfolt vagy éppen ellenkezőleg, túl üres minden.