Mákos sajttorta csökkentett zsírtartalommal
Tagged Címkék:

Próbáld ki ezt a hagyományos német receptet! A legjobb autentikus mákos sajttorta tökéletes egy hangulatos délutánra. Ráadásul könnyen elkészíthető. A mák és a sajttorta mennyei párosítás, ezért ezt a receptet vétek lenne kihagyni.

Mitől olyan jó? Először is attól, hogy kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos társa. Az európai sajttortát és különösen a németet az egész világon szeretik és nagyra becsülik. Németországban és a legtöbb európai országban ez alapvetően különbözik az amerikai stílusú változattól. Míg az amerikai alternatíva általában kekszmorzsás alapból és főként krémsajtból, sok cukorból áll, addig az európai változatban egyfajta zsírszegény túrót és kevesebb cukrot használnak.

A hazai mákos sajttorta tehát általában véve jóval könnyebb, mint az amerikai, mivel a zsírtartalma alacsonyabb, mint a teljes zsírtartalmú krémsajté. De ne értsük félre a receptet! Bár a mákos sajttorta nincs tele cukorral és krémsajttal, azért mégsem a reformkonyhát szimbolizálja. Persze ettől még valódi finomság.