Lágy és gyengéd vanília kivonat
Tagged Címkék:

Gyógyászat, kozmetika és aromaterápia. Csak néhány azok közül a területek közül, ahol ezt az értékes anyagot nap mint nap alkalmazzák. A vanília kivonat édes aromája, amely szinte minden cukrászáruban megtalálható, megnyugtat, valamint kényelmet és biztonságot nyújt. Ez az egyik legaktívabb szabályozó olaj az emésztés területén.

Nem csupán normalizálja a folyamatokat és kiküszöböli a működési zavarokat, hanem elősegíti az optimális sav- és enzim egyensúly helyreállítását. A vanília kivonat egyik alapvető tulajdonsága, hogy stimulálja a metabolikus folyamatokat, különös tekintettel a szénhidrátok lebontására, felszívódására és kiválasztására.

Nagy jelentőségű az a jellemzője is, hogy az alkoholtartalmú italok ellenszere, sőt, rendszeres használat esetén utálatot vált ki a szeszes italok iránt, ezért gyakran alkalmazzák a függőség elleni terápiában. A nőknél a vanília kivonatnak normalizáló és szabályozó hatása van a menstruációs ciklusra, kombinálva azzal a képességgel, hogy enyhíti a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket.