Ki az és mit csinál a ceremóniamester?
Tagged Címkék:

A modern esküvők világa mindenkinek elérhető. Ma a párok nem a hagyományokat követő vőfélyt keresik, hanem inkább a ceremóniamester viccein és érdekes beszólásain akarnak kacagni. Ez így van rendjén. Ha körbenézünk a világban, akkor állandó változást fogunk tapasztalni. Kár lenne azokra a dolgokra vágyni, amelyek pár évtizeddel ezelőtt voltak felkapottak.

Tény, hogy a vőfély verses köszöntői és a magyar hagyományok különleges színt visznek a szerelmespár nagy napjába, de nem mindenki akar hagyományőrző esküvőt. Ma sokan a letisztult környezetet, a kellemes és ízléses színeket, valamint a közös játékokat választják, amit a ceremóniamester fog vezetni.

Innentől kezdve könnyedén választhatunk elegáns éttermet, hiszen nem kell az öltözködés vagy hagyomány miatt idegeskednünk. A ceremóniamester végig az előtérben marad, ugyanakkor a háttérben is, figyelve a történteket. Alkalmazkodik a szerelmesek elvárásaihoz és biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek a hangulatát feldobja.

A szertartásvezetés a háttérben folyik tovább

Valami hasonló mondható a szertartásvezetés háttérmunkájáról, amit az emberek nem szoktak látni, azonban első kézből tapasztalják. Biztosan mi is voltunk olyan esküvőn, ahol minden tökéletes működött. Kedves szertartás, utána finom ebéd, érdekes köszöntőkkel, játékokkal, majd szuper tánccal.

Kívülről szemlélve olyan érzésünk lett, hogy minden működik, nem csúszott hiba a gépezetbe, tehát nem is olyan nehéz a szertartásvezetés munkája. Nos, ezeknek az embereknek üzenjük, hogy azért nem vettek észre semmi problémát, mert valaki a háttérből irányította az eseményeket. Nem láttuk, amikor a menyasszony csokra eltűnt vagy a gyűrűspárna nem volt a helyén.

Az étterem folyamatos hívását sem vettük észre, hiszen nem is tudtuk, hogy később értünk oda a kelleténél. A táncnál a DJ-vel is gondok voltak, a fotósok pedig az egyik pillanatban összepakoltak. Ezek csak példák, azonban az esküvőkön megtörténhetnek. A szertartásvezetést mindig bízzuk a profikra, legyen az ceremóniamester vagy moderátor!