Jól jön egy kerékpártartó vonóhorogra

Ha végre sikerült felszerelni a család minden tagját egy-egy bringával, akkor indulhatnak a kalandok! Egy idő után unalmassá válnak a lakhelyünkhöz közeli, jól megszokott útvonalak. Miért ne próbálhatnánk ki valami újat? Ez eddig nem is lenne gond, hogyha az adott régió nem lenne olyan messze.

Odáig eltekerni, akár több napba is beletelik. Pakoljuk fel a bringákat az autóra és már indulhat is a menet! A kerékpártartó vonóhorogra helyezhető típusa remek választásnak számít. Sokan jobban kedvelik ezt a megoldást, mint a tetőre szerelhető változatot. Tény, hogy sok esetben a biciklik nagyobb biztonságban vannak az autó hátánál, mint az elején. A tetőn elhelyezett bringák növelik a légellenállást menet közben.

Továbbá figyelni kell a lehajló ágakra, amin képes fennakadni a szállítmány vagy legalábbis csúnya karcokat szerezhet. A kerékpártartó vonóhorogra szerelhető változatán féklámpa és irányjelző is található. A felhelyezett biciklik eltakarják az autó hátsó fényszóróit, viszont ennek kiküszöbölésére a kerékpártartó vonóhorogra tehető modelljei el lettek látva irányjelzőkkel.

Ha kivesszük a biciklik első kerekét, akkor valahogy be lehet szuszakolni a csomagtartóba, utastérbe, de még gyerekbringa esetén is legfeljebb kettőt. Ráadásul kockáztatjuk, hogy tönkretesszük a kárpitozást. A kerékpártartó vonóhorogra lett tervezve, ezért nem fogunk semmilyen kárt tenni az autóban vagy annak fényezésében. Némelyik kerékpártartó vonóhorogra szerszám nélkül is felszerelhető, míg másokhoz szükség lehet egy 24-es villáskulcsra.