Jack Daniels – a leghíresebb család Tennessee-ből
Tagged Címkék:

Ez a Tennessee állambeli amerikai whisky legismertebb márkája. A webshopunkban külön kategóriát hoztunk létre a Jack Daniels márkának A legnépszerűbb fajta az Old NO.7, mellette számos más változatot és kiszerelést is kínálunk, a különleges ízektől kezdve, az eredeti csomagolású üvegeken át a gyűjtők által keresett limitált kiadásokig.

A Jack Daniels, amit 1866 óta gyártanak, 3 méter vastag juharfaszén rétegen, körülbelül 10 napon keresztül szűrik, ami jellegzetes, enyhe ízt ad neki. Ez az eljárás a híres amerikai whiskyt a fajta jellegzetes képviselőjévé teszi. Az italt Jasper Newton találta fel és az általa bejegyzett cég az első és legrégebbi hivatalosan bejegyzett szeszfőzde az Egyesült Államokban.

A márka sikere a szesztilalom után is egyre erősödött. A rajongói közé tartozott a neves énekes Frank Sinatra is, akit a kedvenc szeszesitalának egy üvegével temettek el. A Jack Daniels számos ismert mozifilmben és dalban is szerepelt. Ennek köszönhetően az amerikai kultúra szerves részévé vált.