Igazi kuriózum a matcha tea
Tagged Címkék:

A reggelt elindítani nem mindig egyszerű feladat, de szerencsére vannak olyan segítségek, amelyekre bátran lehet támaszkodni minden helyzetben. Egyértelműen érdemes számításba venni a matcha tea előnyeit. A legtöbben kávéval szokták kezdeni a napot, de sokan vannak, akik kevésbé vannak oda ezen ital kesernyés ízvilágáért. Persze vannak olyan trükkök és változatok, amelyekkel fokozható a kellemes aroma, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni semmilyen formában.

A matcha tea már alapból kellemes harmóniát ad, főleg akkor, ha magas minőségben készül el. A termesztési technológián nagyon sok múlik, ezért érdemes olyan matcha tea termékeket választani, amelyek garantálni tudják a kiválóságot. A speciális takarásos eljárással készülő zöldtea változat valódi kuriózum, aminek rengeteg pozitív hatása van, azon túl, hogy kiemelkedően magas a koffeintartalma és kiválóan élénkít. A matcha tea igen felkapottá vált az elmúlt években és jelentős teret kezdett meghódítani. Ha eddig nem próbáltuk volna ki, akkor most itt van az ideje, hogy rendszeresen a pohárba töltsük!

A Nespresso matcha elkészítésének módja

A teázásnak mindig is megvolt a maga kulturális és tradicionális értéke, gondoljunk csak a kínai és angol hagyományokra! Természetesen a modern korban kicsit átalakultak a preferenciák, de a Nespresso matcha rendszerében egyszerűen megoldható a frissítő ital főzése. Már nem kell sok időt szánni a vízforralásra és egyedi módon és speciális eszközzel elkeverni a teafüvet, hogy kiadja a legjobb aromáját. A modern technika megteszi ezt helyettünk.

A Nespresso matcha készítés ilyen formában csak néhány mozdulat és máris tele lesz a pohár. Egy gyors öblítést kell végezni a kávéfőzőn, hogy az ízélményt biztosan semmi sem zavarja meg, majd jöhet a felrázott kapszula behelyezése. Csak egy hosszúkávé készítéshez hasonló program elindítása a dolgunk és a Nespresso matcha pillanatok alatt a pohárba kerül. Lehetőség van tejjel is feltölteni, ami teljesen egyedi aromát kölcsönöz. A továbbiakban pedig csak a kortyolgatás marad hátra.