Idill a teraszon, kültéri fafelületek ápolása

A teraszon egy fonott karosszékben könyvet olvasni, közben forró kávét kortyolgatni – akár egy filmből lopott jelenet. A faburkolatú veranda igen kellemes légkört teremt. A kültéri fafelületek ápolása kiváló döntés azoknak, akik hosszú évekre szeretnék garantálni a balkon épségét. Tudta, hogy még az UV-sugárzás is árthat a fának? Mielőtt felületkezelő anyagokkal kenjük le a teraszt, ajánlott alapos tisztítást végeznünk.

Nem szükséges speciális szereket használnunk, mert az általános tisztítószerek egyike is megfelel. Kefével súroljunk át minden zugot! Ne féltsük a fát a víztől! Tisztítás után bő vízzel öblítsük le! A következő lépés, hogy hagyjuk teljesen megszáradni. A kültéri fafelületek ápolása történhet lazúrral vagy festékkel.

A lazúr természetes hatású, gyantán alapuló anyag, ami világosabb vagy sötétebb árnyalatot ad a fának, de meghagyja a természetes erezet látványát. A kültéri fafelületek ápolása évtizedekre biztosítja a terasz szépségét és épségét, védi az időjárás viszontagságaitól.