Hihetetlenül sokfélék a Cluedo társasjátékok
Tagged Címkék:

Most minden idők vitathatatlanul az egyik legismertebb társasáról fogunk beszélni. Annak ellenére, hogy az eredeti verzió már több mint 70 éves, a Cluedo társasjátékok menete nagyrészt ugyanaz maradt. A játék célja, hogy kitaláljuk, melyik gyanúsított ölte meg az áldozatot, melyik szobában követték el a gyilkosságot és mi volt a gyilkos fegyver.

A résztvevők körbejárják a táblát és a többi játékost a kezükben tartott kártyákról kérdezgetik, hogy kitalálják, melyik három kártya nincs egyiküknél sem. Az, aki elsőként oldja meg az ügyet, megnyeri a játékot. Habár a Cluedo társasjátékok elve többnyire nem változott, de az évek során néhány módosítás mégis történt.

A legtöbb ilyen változtatás a fegyverek vagy a gyanúsítottak megváltoztatásával, hozzáadásával kapcsolatos. Van néhány olyan változat is, ami a játéktáblán módosított, megváltoztatta a szobákat, kisebbé tette a táblát, hogy felgyorsítsa a tempót. A Cluedo társasjátékok néhány változatában az alkotók különleges képességeket adtak az egyes karaktereknek.