Egyenes vágatok asztali körfűrésszel

Amikor fából szeretnénk készíteni valamit, akkor általában az anyag méretre vágásával kell kezdeni a munkát. Ezután kezdődhet a megmunkálás, kialakítás, összeillesztés és a felületi kezelés. Nagyvonalakban ennyi lenne és már kész is van egy összecsukható, 12 személyes ebédlőasztal, a család legnagyobb örömére.

De mi a titka a gyors és precíz munkának és a tökéletes vágatok kivitelezésének. Csupán tapasztalatra és egy fűrészre van szükség? Nyilván kell a rutin is, na meg egy asztali körfűrész, ami jelentősen felgyorsítja a munkát. Kézzel mondhatni lehetetlen olyan pontos és egyenes vágatokat készíteni, mint asztali körfűrész segítségével. Aki még kezdő, az mindenképp figyeljen oda az ujjai biztonságára, mert elég egy rossz mozdulat és még belegondolni is rossz, hogy mi következhet ezután!

Bár a tervezők több biztonsági intézkedést tettek annak érdekében, hogy egy modern asztali körfűrész használata közben ne történhessen baleset, azért nem árt óvatosnak lenni. Helyre mindenképp szükség lesz, mivel bizonyos modellek kihúzható és forgatható munkalappal rendelkeznek. Ezen felül a méretes munkaanyaggal is akkor dolgozhatunk kényelmesen, hogyha nem akad bele mindenbe a műhelyben.

Az asztali körfűrészt nemcsak az egyenes vágatok kivitelezésének lehetősége miatt lehet szeretni, hanem azért is, mert a minőségi változatokon a vágás mélysége állítható. Ajánlott a védőfelszerelés viselete az asztali körfűrész használata közben, hiszen mindenekelőtt a biztonság a legfontosabb. A villanymotor csendes és hatékony működést tesz lehetővé. Nemcsak fát, de műanyagot is méretre szabhatunk a szerszámmal. Az egyszerű léctől, a gerendáig minden vágható asztali körfűrésszel. Szög- és gérvágásra is alkalmas a dönthető fűrészlap miatt.