Az erkély beépítése csökkentheti az energiafelhasználást
Tagged Címkék:

Napjainkban a komfortérzethez hozzátartozik, hogy tágas terek vegyenek körül bennünket. Azonban egy hagyományos panellakás esetében nehézségekbe ütközhetünk, hacsak a négyzetméter növelésre nem opció az erkély beépítése. Természetesen ez a megoldás nemcsak ezen ingatlanok esetében alkalmazható, hanem számos más helyzetben is.

A terasz vagy balkon átalakítása azonban megfontolandó kérdés, hiszen, ha társasházban vagy nem kertkapcsolatos ingatlanban élünk, akkor mondhatni ez az egyetlen lehetőség, ahol kényelmesen friss levegőt szívhatunk. Amennyiben az erkély beépítése mellett döntünk, a pozitívumok közé fog tartozni, hogy ezt a helyiséget is használhatjuk bármelyik évszakban, ellenben egy szabad páhollyal, ahol nem igazán kellemes télen fagyoskodni.

Szintén a jó tulajdonságok közé sorolható, hogy ezután nem kell sem a galambokkal, sem pedig a pollenekkel viaskodnunk. A jól megválasztott építőanyagnak köszönhetően, az energiaszámlánkon is visszaköszön majd a befektetés jótékony hatása. Ha pedig a városközpontban lakunk, egy forgalmas helyen, akkor a zajcsökkentés terén szintén igen nagyot léphetünk előre. Az erkély beépítése jár némi hátránnyal is.

Ilyen például, hogy igencsak költséges beruházás és meggondolandó, hogy egy társasház esetében gyakorlatilag elveszítjük a szabadlevegős teret. Az esetek jelentős részében ez a művelet nem engedélyköteles. Azonban, ha a szerkezet kialakításához oldalfalakat kell húzni, akkor már bővítésnek minősül. Költséghatékonyság címén az erkély beépítése ne házibarkács legyen, hiszen megfelelő szakértelem hiányában rengeteg hibalehetőség adódhat.