Az érintésmentes lázmérő megvétele mindenkinek ajánlott
Tagged Címkék:

Sokan vannak, akik félnek a betegségektől. Már a betegség gondolata is beteggé teszi őket, így ilyen esetben a legjobb, ha érintésmentes lázmérő használatával nyugtatjuk a pácienst. Arról nem is beszélve, hogy kisgyermekeknél sokkal kényelmesebb és egyszerűbb ily módon lázat mérni. Ha már megvan a baj, ajánlott a folyamatos odafigyelés, hogy a láz ne szökjön magasra.

Mikortól kell csillapítani? Erre többféle nézet létezik, ezt mindenki a saját hatáskörén belül eldönti, hogy melyiket alkalmazza. A láz mérésén kívül, az infravörös technológiával működő érintésmentes lázmérő bármilyen hőmérséklet mérésére alkalmas, mint például a fürdővíz, tej, sőt, akár étel, de a szoba különböző pontjainak hőmérséklete is ellenőrizhető a segítségével.

Általában a szobai hőmérők fejmagasságban kerülnek elhelyezésre, a gyerekágy pedig ennél alacsonyabban van, ahol más a hőmérséklet. Tehát a kisgyermekes családokban több praktikus funkciójára is szükség lehet. Ugyanúgy az idős embereknél, akiknek értelmi állapotuk megromlott és esetleg fel sem fogják mi történik velük, nagyon egyszerű az érintésmentes lázmérő használatával a testhőmérséklet ellenőrzése.

Fertőtlenítés nélkül, akár egymás után több embernél is használható, hiszen nem érintkezik senki bőrfelületével. Fertőző betegek esetében szintén nagyon praktikus. A 38°C feletti hőmérsékletet nemcsak számokkal, hanem külön hangjelzéssel is jelzi. Az érintésmentes lázmérő 30 másodperccel a használat után automatikusan kikapcsol. A méréseket 32 memóriahely kíséri, tehát egy személy esetében 1 hónapon keresztül memorizálható a testhőmérsékletek méréseinek eredménye.