A szeszes italoknál a minőség a fontos
Tagged Címkék:

Vannak olyan helyzetek, amikor a minőség sokkal fontosabbá válik a mennyiségnél. A szeszes italok fogyasztása nagyon hamar ártalmas szokássá válhat, amit érdemes még az elején elfojtani. Ma rengeteg ital közül választhatunk, vannak édesebbek, keserűbbek, erősebbek, gyengébbek, szó szerint bármit meg lehet találni.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit leönthetünk a torkunkon, főleg, ha szeretnénk spórolni a vásárlással. Az alacsony árak hátránya, hogy gyakran silányabb minőséget kapunk, bár az alapár a termék fajtájától is függ. Nem szabad például összekeverni egy finom bort a 40 éves whiskey-vel, inkább minden italt a saját kategóriáján belül kell elemezni. A bor példájánál maradva, fontos más borokkal összevetni a tulajdonságait, majd azt megvenni, ami a legjobbat kínálja.

Ez a fajta szemléletmód a szeszes italoknál általánosságban elmondható, csak így tudunk a minőségre és nem a mennyiségre koncentrálni. Ha pedig megtaláltuk a kedvencünket, akkor sokkal könnyebb lesz megtanulni a mértékletességet.