A Mátraderecske mofetta elismert intézmény
Tagged Címkék:

Azoknak az embereknek, akik érszűkületes vagy reumatikus betegségekkel küzdenek, érdemes ellátogatniuk erre a fantasztikus helyre. A Mátraderecske mofetta nyitvatartási időpontjait az intézmény honlapján megtekintheti. Magyarországon az egyetlen gázfeláramlás ezen a településen található. Az Egészségügyi Minisztérium 2005-ben gyógygázfürdő intézménnyé minősítette. Az ott történő kezelések kúraszerűen alkalmazhatóak. Évente 2-3 alkalommal 15 napon át javasolt az igénybevétele.

A folyamatot orvos, valamint szakképzett egészségügyi személyzet felügyeli. A Mátraderecske mofetta kezelésének világhírű a jótékony hatása. A gyógygázfürdőben található széndioxid a bőrön keresztül szívódik fel. Értágító hatásának hála, javul a vérkeringés és a sejtek oxigénellátása is. Képes növelni a perifériás szív teljesítményét, aminek köszönhetően nő az érintett testrész vérellátása. A Mátraderecske mofetta a bőrre is jó hatással van, mivel a kúra visszanyeri a rugalmasságát. A szépségszalonokban ezért gyakran javasolják ezt a terápiát.

A fekélyes láb gyógyítása nem egyszerű

Ez a gyakori probléma nagyon sok embert érint. A fekélyes láb gyógyítása eltérő területeken dolgozó szakorvosok együttműködését igénylő feladat. A kezelés fertőzés esetén antibiotikummal történik Ezen kívül szükséges vérrögösödés gátló gyógyszer szedése. A szakember biztosan a sebeket is kellőképpen fogja ellátni és a kompressziós kötést is előírja. A betegség mihamarabbi elmúlása érdekében, célszerű fegyelmezetten betartani az orvos utasításait.

Abban az esetben, ha a fekélyes láb gyógyítása időben elkezdődik, akkor jó esély van a teljes sikerre. A folyamat lépéseit mindig a pontos kórkép határozza meg. Nagyon fontos a sebes terület rendszeres, valamint szakszerű tisztítása. Ezt általában fiziológiás sóoldattal vagy hidrogén-peroxiddal oldják meg. Elmaradhatatlan a megfelelő higiénia, ezért naponta kötést kell cserélni az érintett részen. Kiegészítő kezelésként nem ritkán javasolják a speciális kenőcsök, ecsetelők használatát. A fekélyes láb gyógyítása így gyorsabb lehet, mivel ezek a krémek segítenek megóvni a sebkörnyéki szöveteket.