A kőművesek kedvence a habarcskeverő
Tagged Címkék:

Teljesen mindegy, hogy lakásfelújításról, házépítésről vagy bármilyen más építkezési munkáról van szó, mindenki szeretne hatékonyan, komfortosan és gyorsan dolgozni. A malter keverésekor is fontosak ezek a tulajdonságok, ezért a habarcskeverő nélkülözhetetlennek számít a fent említett szituációkban. A habarcs nem más, mint a téglák, kövek, illetve a falazásra használt matériák kötőanyaga.
A legfontosabb feladata a hézagkitöltés és az építőelemek úgymond összeragasztása, illetve ezen kívül nagymértékben hozzájárul a teherelosztáshoz is. Mivel ennyire lényeges matériáról van szó, illetve erre az anyagra gyakran gyorsan van szükség, így a habarcskeverő jelenléte elengedhetetlen.

Végre a cement, homok, oltott mész, víz és egyéb anyagok összekeverése a lehető leghatékonyabb, fáradalmak nélkül. Ha pedig úgy kívánja a helyzet, egyéb adalékanyagokat is össze lehet keverni, például kötésgyorsítót vagy fagytalanítót. Bármilyen sűrűséggel is rendelkezzen a kapott egyveleg, az biztos, hogy a profi habarcskeverő nem fog csalódást okozni egyetlen mesternek sem. Főleg a kőművesek bevált szerszáma ez, amire éveken keresztül lehet hagyatkozni.