A csavartartó doboz mindenhol hasznos
Tagged Címkék:

Az apró csavarok, alátétek és hasonló alkatrészek nagyon könnyen elveszhetnek. Ha nem tesszük ezeket biztos helyre, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy hosszú perceket töltsünk el keresgéléssel, amikor éppen használni kellene közülük egyet-kettőt.

Ez pedig normál esetben is igen bosszantó, de ha sürgősen össze kellene fogatni vagy rögzíteni valamit, akkor még kellemetlenebb lehet. Éppen ezért kell a csavartartó doboz valamelyik változata minden otthonban helyet kapjon, hiszen mindenhol vannak csavarok és bárhol előfordulhat, hogy sürgősen szükség lesz néhány darabra.

Az, hogy mekkora csavartartó doboz mellett dönt valaki, az elsősorban attól függ, hogy mennyi alkatrésznek kell helyet biztosítson, illetve szokott-e egyébként barkácsolni, szerelgetni, amikor ilyesmiket használ.

Amennyiben csak arra kell felkészüljön, hogy esetleg kiesik egy csavar valamelyik szekrényből, vagy kell tenni valamikor egy alátétet valahová, akkor egy kisebb csavartartó doboz is elegendő lehet, de ha alkalomadtán saját maga is szokott alkotni ezt-azt, akkor érdemes egy nagyobb példány mellett dönteni.

Hiszen ilyenkor jó, ha többféle méretű alapcsavar és néhány különlegesebb darab is van kéznél, mert akkor nem mindig azzal kell kezdeni a munkát, hogy elsétál a szaküzletbe. Illetve megszakítania sem kell a folyamatot azért, mert éppen nincs megfelelő átmérőjű süllyesztett fejű csavarja.

Azonban ahhoz, hogy a készlet darabjai ne összevissza heverjenek a munkaasztalon vagy ömlesztve legyenek egy befőttes üvegben, feltétlenül szükséges egy csavartartó doboz, amiben rendszerezni is tudja ezeket. Így mindig egy mozdulattal elveheti azt, ami éppen szükséges.