Védhet az oxidációtól és a rozsdásodástól a műszerolaj
Tagged Címkék:

Nem meglepő módon, a legtöbb szerszám és különféle mechanikus szerkezet élettartama nagymértékben megnövelhető a rendszeres karbantartással. Fontos szerep jut a műszerolaj alkalmazásának, ami kitűnő kenést biztosít a mozgó alkatrészeknek és csökkenteni tudja a súrlódás miatt keletkező kopást és a hőt.
Logikus, hogy minél nagyobb megterhelés éri az adott berendezést, annál nagyobb figyelmet kell fordítani a megfelelő kenésre. Mi ellen tud védelmet biztosítani a műszerolaj? A már említett súrlódás és hőtermelés mellett védelmet garantál a fém alkatrészeknek az oxidációval és a rozsdásodással szemben is. Minden terméktől azonban nem lehet elvárni ezt az extra tulajdonságot.

A műszerolaj megrendelése előtt fontos meggyőződni arról, hogy mire is képes a termék, mit várhat el tőle az ember. A minőségi változatok a nagy sebességgel mozgó fémszerkezetek esetében sem hajlamosak habosodni, ami egyébként a gyenge minőség biztos jele. A kategória csúcsát ebből a szempontból a magasan finomított ásványi olajok jelentik. Az ilyenre épülő műszerolaj biztosan nem fog csalódást okozni.