Vajon pontosan mennyibe kerül egy erkély beépítése?

Amikor az erkély beépítéséről van szó, a legtöbb embernek a panellakások jutnak az eszébe, viszont ez a praktikus lehetőség a családi házak esetében is kedvelt megoldás. Azok a lakás- és/vagy háztulajdonosok, akik ezen konstrukció mellett döntöttek, nyilván felteszik a kérdést, hogy mennyibe kerül egy erkély beépítése? Ezen a ponton már el is érkeztünk a terv kivitelezésének legnagyobb hátrányához, mert egy ilyen projekt egyáltalán nem olcsó mulatság, még akkor sem, ha nincsenek extra igényeink.

Házak esetében, ha például oldalfal építésére kerül sor, akkor az nemcsak nagyobb költséggel jár, hanem több utánajárásba is kerül, mert ez hivatalos lakásbővítésnek minősül. Engedélyköteles átalakításról van szó, ezért a szükséges engedélyeket bizony be kell szerezni.

Ekkor már a kérdésre, miszerint mennyibe kerül egy erkély beépítése, nagyobb összeg lehet a válasz. Konkrét árak nem igazán léteznek, hiszen nincs két teljesen egyforma megrendelői igény, sem két egyforma szolgáltató. Az árak széles spektrumot járnak be, de úgy általában mégis kijelenthető, hogy napjainkban az erkély 1 négyzetméterének beépítése 100 és 200 ezer Ft között mozog.

Attól is függ, mennyibe kerül egy erkély beépítése, hogy milyen anyagokkal, nyílászárókkal kívánjuk megvalósítani az építményt. Természetesen, minél jobb minőségűek a felhasznált alapanyagok, annál magasabb a végösszeg. Ha már belekezdünk, akkor túlzottan nem érdemes spórolni, ha azt akarjuk, hogy hosszú évekig gond nélkül használhassuk a beépített helyiséget.