Tagged Címkék:

Aki megkíván egy pohár ízletes bourbont, az keresve sem találhatna jobbat annál, mint ami a világon a legelső ilyen italként van számontartva. A Jim Beam a megkapó ízvilágán kívül, igen érdekes és eseményekben dús történelemmel rendelkezik.

Minden 1795-ben kezdődött. Bár a recepten nem sokat változtattak, a Beam család tagjai folyamatosan azon fáradoztak, hogy tökéletesítsék a whiskey ízét.

De minek köszönheti ezt a hatalmas sikert? Kezdetben még csak Amerikában volt ismert, mára viszont az egész világon előszeretettel fogyasztják. Elég 1-2 korty és minden egyértelművé válik. A minőségi alapanyagok és a szigorúan betartott műfaji alapvetéseknek köszönhetően, az elhivatottság és az alázat ott rejtőzik minden Jim Beam palackban.

4 éven át érlelődik kiégetett tölgyfahordókban. Kizárólag vasmentes forrásvízből készülhet és a kukoricatartalmának pontosan 51% kell legyen. A végeredmény pedig a jól ismert vaníliás, enyhén karamellás aroma. A Jim Beam már ránézésre is csábító megjelenéssel bír, a narancsos-vöröses színének köszönhetően.