Több eszközt kombinálnak a multiméterek
Tagged Címkék:

Attól a pillanattól kezdve, hogy felfedezték az elektromos mező és az áram fogalmát, felmerült annak a szükségessége, hogy műszereket készítsenek ezen mennyiségek erősségének és feszültségének mérésére. A technológia fejlődésével, a multiméter lehetővé tette ezeknek az eszközöknek egy kis készülékbe történő kombinálását, a kényelmes szállítás érdekében, különösen az olyan villanyszerelőknek, akiknek sokféle szerszámot kell magukkal hordozniuk a mindennapok során.

A multiméter magába foglalja a Volt-, az Amper- és az Ohm mérőt. A legelső méri az elektromos áramkörök feszültségét, a második az áram erősségét, a harmadik pedig az ellenállást.

Az eszközök fejlődésével a mérnökök folyamatosan újabb funkciókkal bővítették azokat, így idővel lehetőség nyílt az aktuális frekvencia, a kondenzátorok kapacitása, a hőmérséklet és a térerősség mérésére, valamint a tranzisztorok ellenőrzésére is. A megfizethető ár lehetővé teszi, hogy a multiméter az elektronika minden szerelmesének eszközarzenáljában jelen legyen.