Tagged Címkék:

A parkosítás egy valódi kreatív folyamat, aminek során a természet alkotóelemeit a lehető legjobban használják fel egy harmonikus tér létrehozásához. A minden igényt kielégítő kertépítés Budapest lakosainak esélyt szolgáltat arra, hogy a környezettel összhangban éljenek. Az embereket az ősi időktől kezdve foglalkoztatta a zöldterület megművelése, amikor még a palotáik és a vidéki nyaralóik közelében fekvő udvarokat vetették alá ennek. Manapság a kertépítés Budapesten lehetővé teszi egy saját kis világ megteremtését a városi építészet monotonitásának hátterében.

Az önkifejezés eszközeként is tekinthetünk rá, mivel minden kerti parcella sajátos tulajdonságokat vesz fel. A tervezők a munkájuk során gyakran a terület méreteiből indulnak ki. A számítások elvégzésekor az épületek, a növények, a víztározók és a dekorációs elemek jelenlétét, számát és megjelenését is figyelembe veszik. A kisméretű területek megtervezésekor a kertépítés Budapesten különféle, a terület vizuális növelésére szolgáló módszereket használ.

Miért hasznos az automata öntözőrendszer?

Csak azok mondhatják, hogy semmi sem könnyebb a világon, mint a locsolás, akik soha nem termesztettek sokféle, különböző igényű növényt. Valójában az automata öntözőrendszer megléte nélkül egy egész sor szabály, árnyalat és tanács szem előtt tartása vár a kerttulajdonosokra, amelyek nemcsak a növények egészségét, hanem az erőforrások optimális elosztását is biztosítják. De mik is ezek pontosan? Lássuk!

A locsolásnál, mint általában minden kertészeti folyamatnál, egyéni megközelítésre van szükség. Ezt mindig időben és csak szükség esetén kell elvégezni. Még a szárazságtűrő és a legigénytelenebb fajoknak is szükségük van néha bizonyos vízmennyiségre. Az automata öntözőrendszer használata során a víz minősége és a folyási sebessége fontosabb, mint a locsolás gyakorisága. A leggyakoribb hiba, amit a kertészek automata öntözőrendszer hiányában a dísznövények locsolási sorrendjének meghatározásakor elkövetnek az, amikor a legszebben virágzó fajtákat öntözik először.