Tagged Címkék:

A különféle felületek megmunkálása szempontjából egy kimondottan sokoldalú eszköznek számít. A szalagcsiszoló használatával megtisztíthatjuk a régi bútorokat a lepattogzó lakktól, és a fa kerítés is újjá varázsolható általa. Sőt, még a fényét vesztett parketta is újjá varázsolható a segítségével. Nem lehetne kiemelkedően hatékonynak nevezni, hogyha a szalagcsiszolót csak fához használhatnánk.

De természetesen a fém megmunkálására is alkalmas. A fém vágása és darabolása során keletkezett sorját, pillanatok alatt eldolgozhatjuk. Ugyanez a helyzet a hegesztési varratokkal, amik sok esetben csak rontanák a dizájnt. Viszont az eredményes munka érdekében fontos kiismerni, hogy pontosan miként kell használni egy Bosch szalagcsiszolót. Tudnunk kell, hogy mikor, milyen csiszolópapírt alkalmazhatunk. Továbbá az sem elhanyagolható kérdés, hogy mekkora fordulatszámmal dolgozunk?

A modern Bosch szalagcsiszolók esetében természetesen ez is állítható, amivel igazán kifinomult végeredmény hozható létre. A szalagcsiszolókhoz értelemszerűen csiszoló szalagot kell használni. A csiszolókorong viszont már egy másik kategória, ami a sarokcsiszolókkal kompatibilis. Ennél a szerszámnál is lényeges a szabályozható fordulatszám. A keményebb anyagok magasabb fordulatszámot igényelnek, míg a puhábbak alacsonyabbat.

Ha ez nincs jól beállítva, akkor könnyen belemarhatunk az adott anyag felületébe. Mikor nevezhető egy csiszolókorong minőséginek? Természetesen abban az esetben, hogyha magas a kopásállósága és ellenáll a komolyabb igénybevételnek is. Ennek köszönhetően nem kell állandóan megszakítani a munkát a csiszolókorong cserélgetése miatt. Bár csábítóbbak lehetnek az olcsóbb változatok, a Bosch minőség garancia a hatékony munkavégzés szempontjából. Viszont egy csiszolókorong még önmagában nem elég, elvégre ez is csak egy tartozék a sok közül. Az adott szerszámgép minősége is sokat nyom a latba. A Bosch termékek rengeteg tesztelésen esnek át a kifogástalan minőség érdekében. Hosszútávon megtérülő befektetésnek számítanak az élettartamukat tekintve.