Melyik gyerek ne fogyasztaná örömmel a sült krumplit ketchuppal, viszont az egészségére odafigyelő szülők csak nagyon ritkán engedik ezt meg nekik. De mit szólna egy egészségesebb változatához, amit sűrűbben adhat a kicsinyének? Ez nem más, mint a sült édesburgonya, aminek számtalan jó tulajdonsága van azonkívül, hogy rendkívül ízletes.
Nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűséget szerez az édesburgonya, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, javítja az agy funkcionálását, segíti az emésztést, lassítja az öregedést, valamint a látásra is jó hatással van.
A sült édesburgonya íze hasonlít a sütőtökre, tehát egy különleges ízélményt biztosít. Ezt a finomságot készítik egészben, kockázott és hasáb formában egyaránt. Mindegyik sütésmódnak megvannak a maga fortélyai ahhoz, hogy a végeredmény frenetikus lehessen.
A legegyszerűbb az egészben sült édesburgonya, bár ennek a sütési ideje hosszabb, mint a többi változatnak. A kockára vágott édesburgonyát jobban lehet fűszerezni, ami nagyon fontos, mert ez nem csak köretnek fogyasztható, hanem önmagában is remek vacsora vagy ebéd.
A hasábokra szeletelt édesburgonyát a legnehezebb tökéletesen megsütni, de erre is van hasznos trükk, mégpedig egy kevés keményítő használata. Természetesen, a sült édesburgonya receptjét tanácsos lépésről lépésre betartani, és akkor egyszerűen nem tudunk hibázni. Készítse el Ön is családjának ezt a különleges finomságot, lepje meg őket vele!