Tagged Címkék:

A röviditalok a partikon és a vacsorákon vidékünkön is nagy népszerűségnek örvendenek, mint a hangulat megalapozói. A hazai gyümölcspálinka és a whiskey mellett, egyre inkább nő a kereslet a rum iránt is. Ennek az italnak az alapanyaga a nádcukorgyártáskor fennmaradt melasz.

Tölgyfahordókban érlelik a letisztult rumot, ez különleges ízvilágot biztosít, a jellegzetes színét pedig a hozzáadott karamell adja. A magas kategóriájú rum is megtalálható az italboltok polcai mellett, a premiumitalnagyker.hu webáruház kínálatában is, mégpedig igen széles választékban. Ez a termék alkalmas arra, hogy önmagában, esetleg jéggel hűtve kerüljön fogyasztásra, de a koktélok készítésekor is nagy szerep jut a rumnak, legyen szó Pina Coladáról vagy Daiquiriről.

A fehér színű rum használata a Mojito esetében ajánlott. Az alkoholtartalom fajtánként variál, 37,5-60 százalékos intervallumban. Az arany és a sötétbarna rum változatai a konyhában, a sütemények és a fagylaltok készítése során is megállják a helyüket.