Rendszeres arctisztítás a szép bőrért
Tagged Címkék:

A bőrünk rengetegféle dologgal érintkezik a mindennapok során. Nem beszélve arról, ha a munkánk során vagy után kimondottan kockázatos anyagokkal is kapcsolatba kell kerüljünk, hiszen azok a szabad bőrfelületeken nagyon egyszerűen megtapadhatnak és felszívódhatnak a bőrünkbe.

Éppen ezért, az arctisztítás mindennapos feladatunk kell legyen, sőt, reggel és este is érdemes megismételni, ugyanis még éjjel, a párnáról vagy a hajunkról is kerülhet az arcunkra valamilyen szennyeződés. Sokaknak csak a smink eltávolításáért szerepel az arctisztítás a szépségápolási szokásaik között, azonban ez nem csupán azért fontos, hogy ne maradjon fent az alapozó vagy a szemfesték éjszakára is.

Akkor is elengedhetetlen a bőr alapos megtisztítása, ha nem viselünk semmilyen sminket, mert a por és egyéb nemkívánatos anyagok bármikor ránk ragadhatnak. Ez utóbbiak legalább olyan kellemetlen problémákat tudnak okozni, mint a túl sokáig fent hagyott makeup, hiszen ugyanúgy eltömítik a pórusokat, filmréteget alkothatnak a bőrön és a szervezetbe is bejuthatnak különféle tüneteket produkálva.

Ha pedig az arctisztítás jelentőségét nem az egészségnek, hanem a szépségnek a megőrzés szempontjából közelítjük meg, a minőségi arclemosó használata akkor is nélkülözhetetlennek mondható. A különböző hidratálók, gélek és szérumok nem tudnak megfelelően hatni, ha a hatóanyagoknak gátat szabnak a szennyeződések, ezért a szépségápolás első lépése mindig az arctisztítás kell legyen.

Ugyanakkor, ha már olyan kémiai anyagokról beszéltünk, mint pl. az S.L.S, amelyekkel nem szeretnénk, hogy a bőrünk és azon keresztül a szervezetünk kapcsolatba kerüljön, akkor ajánlott arra is nagyon odafigyelni, hogy az arctisztítás során se használjuk ezeket.

Egy átlagos drogériás termékben sajnos lehetnek olyan összetevők, amelyek kockázatot jelentenek, de ha tanúsított bio készítményt választunk, akkor nem fogjuk kitenni magunkat felesleges veszélyeknek. A biokozmetikumok csupán a természet erejével segítenek az arctisztítás folyamatában, így várhatóan nem kell tartani a mellékhatásoktól és még eredményesebb hatást várhatunk ezektől, mint a szintetikus úton előállított „csodaszerektől”.