Pár szóban a hair transplant folyamatáról
Tagged Címkék:

A kopaszodás elleni küzdelem leghatékonyabb módja a hajátültetés. Ezt a nők és a férfiak körében egyaránt végzik a tüszők kivonásának majd átültetésének módszerével. Ez egyike a napjainkban leginkább elterjedt hair transplant módszereknek, ami magába foglalja a haj átültetését a fej hátsó részéből.

Érdemes megjegyezni, hogy a két fül közötti területen növekvő haj genetikailag kódolt a hullás ellen, ezért van az, hogy éppen ezeket ültetik át a kopasz területekre. A műtétnél egy speciális kerek szikével felszerelt műszert használnak, amivel nagyobb számú tüsző vonható ki. A hair transplant eljárásban ezt követően az orvosok mikroszkóp segítségével ültetik be a graftokat az új helyükre.

Ezt helyi érzéstelenítéssel végzik. Nagyon fontos szempont az anyag helyes illeszkedése, mivel minden mikro transplantátum tartalmazhat 1, 2 vagy akár 3 gyökeret is, így a belőlük származó haj különböző irányokban növekszik. A tüszők megfelelő elrendezése és a hair transplant eredményeként a betegek természetes és szép haj formájában kapják meg a végeredményt.