Mit kell tudni a HDMI csatlakozóról?
Tagged Címkék:

Manapság a legprofibb optikai hálózat és vezeték gyártási eljárásnak a PON-technológia bizonyul. Az optikai kábel a központi szolgáltató és az előfizető közötti információcserét hihetetlenül felgyorsítja. Ez az oka annak, hogy manapság a telekommunikációs cégek ezt választják. Habár az optikai kábel igényel áramot, azoknak a bizonyos splittereknek, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik ezeket, passzív optikai elosztóknak már nincs szükségük áramforrásra és szervizelésre.

Mindez, ellentétben az Ethernet hálózattal, sokkal biztonságosabbá és védettebbé teszi a hálózatot a különböző sérülésekkel szemben, mint például a statikus erő, a villám és egyéb negatív külső hatások. Az optikai kábel együttes és maga a hálózat a külső szolgálatokkal való kapcsolatokért felel, valamint kontrollálja az adatcserét a terminálokkal. A fent említett pozitívumokon kívül, a PON-technológiás eljárás számtalan pozitívummal bír. Ott van az, hogy ezzel a sávszélességet teljes mértékben ki lehet használni. Dinamikusan oszlik el az összes felhasználó között.

Az adatcsere gyorsasága akár 1,244 Gbit/s-ig is lehet az optikai kábel révén. A termék megvehető a KáCsa Audio boltban, ahol a HDMI csatlakozó számos fajtája is egyszerűen beszerezhető. A szerelhető változat számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Például a HDMI-M fémházas, masszív konstrukció, ezért adott az időtálló és strapabíró jelleg. A HDMI csatlakozó mellé mindig sajátos hosszúságú kábel építhető, illetve a profi kiegészítőknek köszönhetően, ez otthon, szakember segítsége nélkül is felszerelhető.

A HDMI csatlakozó és vezeték szerelése nem nagy dolog. Lehet, hogy elsőre nehéznek tűnik, de valójában egyáltalán nem komplikált. Némi kézügyességgel és útmutatással még első nekifutásra is elkészíthető egy HDMI kábel 1-2 óra alatt. De mire is van szükség, amikor a HDMI csatlakozó szerelése a cél? Nos, ekkor kell a krimpelő fogó, a teszter készülék és persze egy kis útmutatás. Ezeket előzetes egyeztetést követően, a fent említett szaküzletben ki is lehet bérelni. Nem mellesleg itt a termékek egyáltalán nem mondhatóak drágának.