Tagged Címkék:

Olyan kiadós és tartós vakolatot keres, amivel kiválóan tudja védeni a házat a külső hatásoktól, időjárási viszontagságoktól? Esetleg kimondottan lábazati vakolat érdekli, aminél fontos, hogy ellenálljon az álló víznek is? Ha nem szeretné, hogy egy kiadósabb esőzéskor a felvitt vakolat azonnal sérüljön, javasoljuk, hogy minőségi termék mellett tegye le a voksát!

A Festékaréna honlapján nagyon jó áron szerezheti be az ismert márkák termékeit, így biztos lehet abban, hogy időtálló a beruházás. A lábazati vakolat egyaránt alkalmas a cement, a beton, az eternit, valamint a lábazati hőszigetelő rendszerrel és alapvakolattal ellátott felületek bevonására. A felvitel előtt azonban meg kell arról bizonyosodnia, hogy a felület ép, száraz, mozgás- és zsugorodásmentes legyen.

Érdemes előtte egy diszperziós mélyalapozót is használni, hogy a vakolat tapadása jobb legyen. Aki lábazati vakolat felvitelére adja a fejét, ajánlott rendelkeznie alapvető építőipari kivitelezői ismeretekkel is, mert mint mindennek, ennek is megvan a maga kis technikája ahhoz, hogy a végeredmény szép, tartós legyen.

A lábazati vakolat bekeverése is több percig tart, mert fontos, hogy az elkészült massza homogén legyen. A felhordás után a felületet 5-6 napig védeni kell a csapadéktól, fagytól, így a munkát érdemes akkor elkezdeni, amikor tartósan jó időt jósolnak. A munka végén mindenképp takarítsa le és tisztítsa meg a használt szerszámokat, még mielőtt a vakolat rákötne! A Festékaréna oldalán a lábazati vakolat leírásánál részletesebb tájékoztatást is kap a termék használatáról.