Tagged Címkék:

Ön tudta, hogy nevezik a természetben ritkán látható nyílásokat a vulkánok kráterének alján vagy lejtőjén, amelyek szén-dioxidot bocsátanak ki? Ezek a köznyelvben mofetta néven váltak ismertté. Kevesen vannak tisztában azzal is, hogy a tűzokádó óriás utolsó leheletének varázslatos hatása van az emberi szervezet szív- és érrendszerére. Az egészségügyi szakemberek tanulmányai szerint, a komplex terápia hatékonysága, ami magába foglalja a szén-dioxid fürdővel történő kezelést, meglehetősen magas, különösen a hipertóniás, az érrendszeri, a visszér, a pikkelysömör, az ekcéma, az elhízás és cukorbetegség esetében.

Ha ezeket a megbetegedéseket elhanyagolják, a mofetta fürdők jelentősen javíthatják a beteg egészségi állapotát. A szén-dioxidos terápiát különösen a hölgyek értékelik. A CO2 csodálatosan helyreállítja a bőr rugalmasságát. A narancsbőr pedig szó szerint nem tud ellenállni a mofetta kezelésnek. A kúra évenkénti megismétlése segít fenntartani az érrendszer jó egészségét és elkerülni az érbetegségek súlyosbodását.

A fekélyes láb gyógyítása hatékony módszerekkel

A cukorbetegség gyakran okoz súlyos szövődményeket, aminek során az alsó lábszár izmaiban, csontjaiban, szöveteiben és ereiben változások következnek be. Ezek a csontok és az ízületek károsodáshoz, illetve gennyes folyamatok kialakulásához vezethetnek. Amennyiben ez megtörténik, a fekélyes láb gyógyítása teljesen elengedhetetlen. Jelen kórképet a cukorbetegség következményeként kialakult ér- és idegkárosodás miatti elégtelen vérellátás okozza.

A tünetek első jeleit szakembernek kell látnia. Ha a beteg nem veszi észre vagy figyelmen kívül hagyja a változásokat, akkor a fekélyes láb gyógyítása hiányában fennáll az üszkösödés és az amputáció veszélye. A betegség gondos napi ápolást igényel. A gondozás alapvető szabályai egyszerű megelőző eljárások: kényelmes, laza lábbeli, napi tornagyakorlatok, amelyek javítják a vérkeringést, gyakori zoknicsere, a körmök gondos, helyes és egyenes vonalú vágása. Bizonyos esetekben, amikor az otthoni kezelés nem elég hatékony, a fekélyes láb gyógyítása egészségügyi intézményen belül szükséges.