Mi legyen a kézipoggyászban?
Tagged Címkék:

Az úti cél kiválasztása után, a következő legfontosabb feladat a ruhatár előkészítése. A legtöbb kézipoggyász úgy van megtervezve, hogy ne lépjék túl a légitársaságok által megadott méretekre vonatkozó szabályokat. Elsőre talán nem tűnik nehéznek a ruhák bepakolása, azonban a bőröndök mérete gyorsan kicsinek bizonyul.

Mi az, amit mindenképpen célszerű bepakolni a kézipoggyászba? Először is a fehérneműt. Érdemes minden napra bepakolni egyet, főleg, ha nem akarunk a nyaralás alatt bevásárolni belőle. A nők esetében több helyet foglal, mint a férfiaknál, de a párok akár meg is oszthatják a szabad helyet egymás között.

Ezután figyelembe kell venni az évszakot és a várható időjárást. Lehet Magyarországon megszoktuk, hogy augusztusban meleg van, februárban pedig hideg, ám amikor elhagyjuk az országhatárt, gyorsan változhatnak a dolgok. Ma már az internetnek hála, utána tudunk nézni az ottani körülményeknek, így eltehetünk rövid ujjút, pulóvert és kabátot is a kézipoggyász aljába.

A nadrág kiválasztásánál is elengedhetetlen fontosságú az időjárás, hiszen nem mindegy egy short vagy egy melegebb farmer viselése. Amennyiben tervezzük SPA, tengerpart vagy más víz közeli hely felkeresését, mindenképpen tegyünk be a megfelelő fürdőruhát.

Ha hosszabb utat tervez, akkor érdemes az elsőbbségi beszállókártya megvétele, hogy egy kisméretű kézipoggyász helyett, 2 darabot lehessen felvinni a gépre. Sokan félig megpakolt kézipoggyásszal indulnak neki a családi nyaralásnak, hogy az ott megvásárolt ruhadarabokat és ajándéktárgyakat könnyen és kényelemesen haza tudják hozni. A bírságok elkerülése érdekében, ne lépje túl a mérethatárt!